zondag 31 mei 2009

We mogen stemmen op 4 juni 2009


,

Het is bijna zover. We mogen stemmen voor de Europese Verkiezingen. Echter, de eerste vraag luidt: "Gaat u ook stemmen?", want het is niet zo vanzelfsprekend dat Nederlanders van hun stemrecht gebruik maken.




De Europarlementariers hebben in de loop der jaren steeds meer macht gekregen en gelijktijdig neemt de interesse van de Nederlandse burgers om te gaan stemmen af.

Ook weten burgers niet op wie zij moeten stemmen. De Telegraaf bericht dat er veel te veel stemwijzers zijn en dat belangengroeperingen vragen om hulp bij het opstellen van stemwijzers.



Voor mensen, die begaan zijn met de gezondheidszorg en de pensioenen, is Ria Oomen een goede keuze. Zij is thans pensioenwoordvoerder binnen het EP. Ria Oomen, kandidaat van het CDA voor het Europees Parlement is al bijna 20 jaar Europarlementarier en wil graag nog een laatste termijn volmaken, voordat zij met pensioen gaat. Zij staat bij het CDA op plaats 25. RTL nieuws besteedde op donderdag 30 mei 2009 een item aan haar in het half 8 journaal en zij voert dagelijks actief campagne in de provincie Limburg, waar zij woont. Speciaal voor de campagne van Ria Oomen is een campagnehuis geopend, volgens Amerikaans voorbeeld. Op de site van Ria Oomen is een informatief filmpje te zien. http://www.riaoomen.nl/





Een voorbeeld van een onderwerp waarvoor Ria Oomen zich sterk heeft gemaakt is onderstaand persbericht:

Grensoverschrijdende Zorg - De patiënt centraal
Het Europees Parlement heeft vandaag in eerste lezing wetgeving aangenomen die de rechten van patiënten bij grensoverschrijdende zorg vastlegt. CDA-Europarlementariër Ria Oomen-Ruijten jarenlang voorvechter van de grensoverschrijdende zorg, is zeer tevreden.
In de nieuwe wetgeving staat de patiënt centraal, de mondiger burger die kan en wil kiezen voor de beste behandeling, dicht bij huis als het kan, over de grens als dat beter is. De wetgeving is te danken aan dappere burgers die naar het Hof zijn gestapt om daar waar de eigen lidstaat hen in de steek liet, voor zorg over de grens te kiezen. Het Hof van justitie heeft hen daarbij ondersteund door te refereren aan "het hoog niveau van gezondheid" waarop elke EU burger recht heeft. De richtlijn is perfect nieuws voor alle burgers, zeker voor de mensen in de grensregio's, mensen met zeldzame ziekten, mensen die geconfronteerd worden met wachtlijsten. Het Europees Parlement heeft op een aantal belangrijke punten de wetgeving aangescherpt, bijvoorbeeld met betrekking tot geschilbeslechting, de toegang tot informatie over de kwaliteit van de zorg, preciezere regels voor terugbetaling van de in het buitenland genoten zorg en oprichting van Europese referentienetwerken voor informatie-uitwisseling en bevordering van de kwaliteit van de zorg.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten