zaterdag 6 juni 2009

Dertig procent van de PVV stemmen uit Limburg

Wie zijn de PVV-stemmers en waarom stemmen zij op de PVV?. Een interview in Dagblad de Limburger (d.d. 6 juni 2009) met mensen in Brunssum (Limburg), waar de meeste PVV-stemmers wonen, levert weinig duidelijkheid. Een medewerkster, die met gehandicapten werkt, verklaart dat zij PVV stemt omdat zij last heeft van Marokkaanse hangjongeren.

Hoe kan het dat ook mensen in de kleine Limburgse dorpen, die nooit in aanraking komen met Marokkaanse hangjongeren op de PVV stemmen? Een voorbijganger antwoordt:"Die mensen kijken toch tv?". De PVV als oplossing voor de jongeren met Nederlands paspoort, die uit het buitenland afkomstig zijn. Racisme is in opkomst. Limburg voorop.

Toch is de algemene mening dat de stem op Wilders geen uiting is van racisme, maar gewoon een proteststem. De cijfers van de NOS laten zien dat de gemiddelde Wildersstemmer een blanke mbo-er is met een modaal inkomen, de gemiddelde autochtone Nederlander. De autochtone Jan Modaal stemt Wilders.

Dat zou betekenen dat de meeste modale, autochtone Nederlanders zich in Limburg bevinden. Inderdaad heeft Limburg relatief een lager opgeleide beroepsbevolking dan het westen van het land en een hoog werkloosheidspercentage. De hoogopgeleide jongeren trekken weg uit Limburg. Corruptie komt relatief veel voor in Limburg, waardoor racisme zich kan ontwikkelen.
Kinderen met een buitenlandse geboorteplaats worden systematisch achtergesteld in de Limburgse dorpen, door bijvoorbeeld een veel te laag schooladvies door het locatieleidster van de basisschool.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten